Wat je moet weten voor het bouwen van een cursus

1. Wat is een serie

Op de tijdlijn kunnen de gebruikers uitgenodigd worden voor allerlei cursussen, wij noemen dat series. Als je zelf een serie bouwt en op actief te zet, kunnen gebruikers na één dag beginnen met leren. In een serie kun je video’s toevoegen, documenten delen, teksten en foto's plaatsen, tips geven en verschillende soorten quizvragen stellen om de gewenste kennis te borgen.

Een serie bestaat uit afleveringen en voor iedere aflevering behaal je een score. Nadat een serie met een voldoende is afgerond krijg je een resultaat te zien op je tijdlijn. Hierin zie je hoeveel punten je hebt gehaald, wat je score is en kun je een certificaat downloaden.

2. Wat is een aflevering

Iedere cursus bestaat uit één of meerdere afleveringen. De informatie die ingevoerd wordt onder een aflevering fungeert als uitnodiging voor de gebruikers. Die uitnodiging is te zien op de tijdlijn van degenen die moeten beginnen aan de cursus, bezig zijn met de cursus en de cursus moeten herstarten. Wanneer een aflevering is voltooid ziet de gebruiker de informatie van de volgende aflevering in de cursus op de tijdlijn.

3. Wat is een badge

Een badge is een kleine afbeelding die een aflevering vertegenwoordigt op de gebruiker zijn tijdlijn als voortgang binnen de serie. De gebruiker behaald de badge wanneer die de aflevering met een voldoende heeft voltooid.

4. Wat zijn pagina's

Je begint een serie met een lege aflevering en een pagina balk. Alle items die onder een pagina staan, zijn in de app ook te zien op één pagina. De gebruiker kan dan onderaan de pagina naar de volgende doorklikken. Je kunt zoveel items aan een pagina toevoegen als je wilt, maar om de cursus gebruiksvriendelijkheid op te bouwen raden wij aan om niet meer dan 4 items per pagina te plaatsen.

5. Wat zijn items

Onder het tabblad inhoud zie je verschillende balken. Iedere balk vertegenwoordigt een item. Wanneer je op + item drukt, voeg je een item toe. Het eerste wat je ziet is een vlak waar je het type item selecteert.

6. Wat is de minimum tijd

Ieder item heeft een minimum tijd aan zich verbonden. Dat heeft te maken met de voortgang berekening binnen een serie. Om die berekening goed uit te voeren moet de minimum tijd per item op 00.00.01 staan. De tijd van ingevoerde video's wordt automatisch aangepast naar de duur van de video.

Lees ook:
Hoe wijzig ik de volgorde van artikelen?